1. Hjem
  2. Fire friluftsråd foreslått
Fire friluftsråd foreslått - headerbilde FL

Styret i Friluftsrådenes landsforbund (FL) hadde fire gode kandidater å velge mellom da de skulle kåre årets friluftsråd. Utmerkelsen skal gis for et speisielt, gjerne kreativt tiltak, gjennomført i løpet av siste år.

Viken fylkeskommune hadde foreslått Oslofjordens friluftsråd for arbeidet med universell utforming av friluftslivsområder, og særlig de omfattende kartleggingsarbeidet de har stått for. Finnskogen Friluftsråd var foreslått av Innlandet fylkeskommune for kreativt arbeid med fotokonkurranse og bruk av sosiale media for å stimulere til nærfriluftsliv under koronapandemien. Midt-Agder friluftsråd var foreslått av Agder fylkeskommune for prosjektet sommeraktivitetssenter som aktiviserte flere tusen barn i sommerferien. Agder fylkeskommune hadde også foreslått Lister friluftsråd for arbeidet med nærfriluftsområdet Botnan friluftsport.

Kåringa er en uhøytidlig markering for å skape oppmerksomhet om kreativt og godt arbeid i friluftsrådene - og gjerne slik at tiltakene kan være til inspirasjon for andre. De synlige delene av prisen er et diplom og 10.000 kroner.

Dato skrevet 27.05.2021 07:44 . Endret 08.06.2021 10:02 .