1. Hjem
  2. Arbeidsområder
  3. Anlegg
  4. Bygg, lavvoer mm

Skjeltersjå, toalettbygg, lavvoer, gapahuker

 

Skjeltersjå fra SISO vekst AS (Annonsør)

- til heder og friluftsbruk

Skjeltersjåen har lang tradisjon i hele Nord-Norge. Etter initiativ fra Salten Friluftsråd er det nå utvikla byggesett for salg. Siso vekst AS i Sørfold - en Vekst-bedrift, som legger til rette for arbeid og sysselsetter mennesker som har nedsatt arbeidsevne - står for produksjonen. Bygget er tenkt som hvile- eller rastebuer for turfolket, men egner seg også godt som naust, vedlager eller redskapshus. 

Les mer her

Skjeltersj-2.jpg

Toalett med solcelledrift fra Danfo AS (Annonsør)

Miljøvennlig toaletthus beregnet for bruk i friluftsområder og landskapsmiljøer uten tilgang på strøm, vann og avløp - for bruk i følsomme friluftsområder med høy belastning. Toalettet drives med vakuumteknologi og avfallstanken tømmes gjennom slamtømming. Toaletthuset er utstyrt med solcellepaneler på taket. Med et lukket avløpssystem og gjennom bruk av solenergi gjør dette toalettet ingen store inngrep på natur og landskap. Toaletthusenes utforming kan varieres med ulike typer av fasader og tak for å passe best mulig inn i omgivelsene.

 

Tiltalende, bruksvennlige og vandalsikre toaletter ger ikke bare økt renslighet og bedre tilgjengelighet, men bidrar også til å beskytte følsom natur. Les mer her.

Toaletthus TA100 Pelvikodden Hside-2 2016.jpg

 

Tilgjengelig gapahuk med gulvlem 

Gapahuk med lem i gulv, slik at flere kan komme inn under tak. De som har rullestol kan også enkelt sette seg over på gulvet i gapahuken (47 cm over bakken).  Les mer her.  

Gapahuk med gulvlem (1).jpg
 

Gapahuk

Gapahuker er enkle, overbygde rasteplasser, - ofte også beregna på overnatting. Fins i mange varianter. Gapahuken kan enten kles helt igjen eller ha åpninger på øvre del av kortveggene. Les mer her.  For Gapahuken til høyre, kontakt Jæren Friluftsråd for nærmere informasjon.
Gapahuk-1.jpg Jæren ny gapahuk Brekkko.jpg

 

Toalett - 1 rom

Rullestoltilpasset toalett, ett rom med tett tank og torv på taket. Utvendig mål er 2,5 x 2,4 m. Tankens volum tilpasses forventet bruk, men 1200 liter er normalt nok på mindre friluftsområder.  Les mer her.

Toalett-handicap-1roms-1 (1).jpg

 

 

Toalett - 2 rom

Rullestoltilpasset toalett, to rom med tett tank og torv på taket. Utvendig mål er ca 3,6 x 2,5 m. Tankens volum tilpasses forventet bruk, men 4000 liter er normalt nok på større friluftsområder.  Les mer her. 

Toalett-handicap-2roms-1 (1).jpg  

 

 

Lavvo på treplatting

Tradisjonell lavvo satt oppå en treplatting med ca 2 meter større diameter enn selve lavvoen. Dette sikrer et plant og rent område inntil lavvoen. Les mer her. 

Lavvo-1.jpg