1. Hjem
  2. Økt satsing på friluftsliv og inkludering
Økt satsing på friluftsliv og inkludering - headerbilde Oslo og Omland Friluftsråd

Oslo og omland friluftsråd har fått tildelt 300 000 kr fra Stiftelsen DAM og disse kommer godt med i arbeidet med å bruke friluftsliv som arena for integrering og læring. Friluftsrådet har lenge jobbet med dette, men nå vil de også engasjere flere frivillige i arbeidet. 

Elevene skal få positive opplevelser og erfaringer med norsk natur og med forskjellige måter å utøve friluftsliv på. Arbeidet bidrar til bedre helse, både det å bevege seg ute, leke, fiske og kanskje lage mat sammen gjør noe med folk både fysisk og psykisk. Elevene bidrar også med sin erfaring, slik at det ikke blir en enveisdialog på arrangementene.

I prosjektet vil flere frivillige grupper bidra og fra høsten av vil også eldre med ressurser og passende kunnskap bli engasjert. Deltakelse i frivillig arbeid kan gi meningsfylt og sosial aktivitet for mange som kanskje er mye alene i hverdagen.

Her er Oslo og Omland Friluftsråds facebook innlegg der eldre oppfordres til å bidra med sin kunnskap:

Fra OOF FB side: 

«Vi ønsker å komme i kontakt med eldre som vil bistå våre aktivitetsinstruktører ute i friluft. Kanskje er du en tidligere skiløper som har lyst til å hjelpe til med skiundervisning? Kanskje du høster fra naturen, og vil vise hvilke planter man kan spise? Kanskje du er en engasjerende historieforteller som vet mye om Oslomarka, og som vil dele dette med minioritetsbarn og -unge? Kanskje du liker å lage bålkaffe? Ta gjerne kontakt med prosjektleder Victoria Frivold for å vite mer (victoria.oof@friluftsrad.no , tlf. 94486863) .

 

fra viktoria 2 juli 20.jpg

Med de ekstra midlene fra DAM kan vi nå mange flere i dette viktige arbeidet – tusen takk.

Dato skrevet 28.07.2020 12:56 . Endret 29.07.2020 10:35 .