1. Hjem
  2. Barnehagestart!
Barnehagestart!  - headerbilde Midtre Hålogaland friluftsråd

Barnehagestart! 

Denne uken starter barnehagene opp igjen og i år er det enda større grunn til å være masse ute! I år har nemlig Friluftsrådenes Landsforbund et helt nytt hefte med en haug med uteaktiviteter som bør testes. Utetiden i barnehagen er en verdifull arena for å etablere sosiale relasjoner, utvikle motoriske ferdigheter og leke i naturen. I barnehagen er ungene ute store deler av dagen, og ofte finner barna på masse sprell. Men noen ganger trenger de en ekstra dytt fra voksne for å finne på ting å gjøre, eller det kan være kjekt å lære seg nye aktiviteter utendørs. Voksne legger i stor grad premissene for hvor mye barn skal være ute, hva man skal gjøre og om bekledningen legger til rette for morsom utelek. Barn som er passe mette, utørste og passe varme har alle forutsetninger for å trives i naturen. Hvis voksne i tillegg tilrettelegger aktiviteter som gir dem mulighet til å utforske, bevege seg og leke så blir utetiden minnerik og spennende.  

Nytt hefte om uteaktivitet i barnehager

Friluftsrådenes Landsforbund har nylig lansert et hefte spekket med tips til barnehagen. Heftet Barnehage i friluft har tips til hvordan barn bør kle seg, hva voksne bør ha med i sekken og andre generelle tips for at barn skal trives ute. I tillegg har heftet mange konkrete tips til uteaktiviteter som er knyttet til de ulike fagområdene i barnehagen. Tipsene kan brukes akkurat slik de er, eller dere kan videreutvikle oppleggene slik at de passer ekstra godt til akkurat din barnehage. 

Insektsfanging fenger

Å fange småkryp som man kan kikke på med forstørrelsesglass er en helt ypperlig aktivitet nå i august. Noen ganger kommer innsektene og setter seg rett foran oss for at vi skal kunne beundre de, og andre ganger kan vi lete og se hva vi finner. Hvor mange insekter har barna sett i løpet av sommeren? Hvem har rekorden i antall myggstikk? Hvilke insekter finner dere i nærmiljøet? I barnehageheftet finnes mange tips til å undersøke insekter på en morsom og lærerik måte. Last ned heftet gratis her, eller bestill det i posten fra samme link. 

forside ferdig.jpg  


Dato skrevet 03.08.2020 08:28 . Endret 03.08.2020 12:52 .