1. Hjem
  2. Årets Friluftsskoler er i gang
Årets Friluftsskoler er i gang - headerbilde Rebekka Braaten

Årets Friluftsskoler er i gang!

6000 barn skal delta på en Friluftsskole i år! Denne uka startet de første Friluftsskolene.

Denne uka går de første av sommerens Friluftsskoler av stabelen. Friluftsskolene arrangeres i regi av friluftsråd, speidergrupper og DNTs medlemsorganisasjoner over hele landet. Totalt planlegges det å arrangere nesten 290 Friluftsskoler med over 6000 deltakere i år!

En av arrangørene som startet opp Friluftsskoler denne uka er Polarsirkelen Friluftsråd. På grunn av smitteverntiltak har de i år flere grupper med færre deltakere per gruppe. Totalt skal de arrangere hele 17 Friluftsskoler i løpet av sommerferiens 8 uker. Denne uka har de fire grupper på fire ulike plasser:

«Vi har vært superheldig med været! Vi har hatt sol og varmt, så vi har fått øvd oss på å sette opp telt og lavvo, vi har hatt allemannsrettquiz, vi har lekt 50-leken og vi har brettet diverse figurer. Men mest av alt har vi vært på tur og kost oss masse masse» sier prosjektleder Rebekka Braaten i Polarsirkelen Friluftsråd

I år er et litt annerledes år, hvor arrangørene må planlegge og gjennomføre i tråd med helsemyndighetenes retningslinjer for smittevern. Mange av Friluftsskolene gjennomføres derfor uten overnatting og felles matlaging. Vi håper likevel Friluftsskolene blir en like stor suksess også i år. Det har vært stor etterspørsel etter å delta på Friluftsskoler i år, og flere steder er det ventelister. Det kan tyde på at tilbudet denne sommeren er viktigere enn noen gang. Rebekka Braaten ser frem til resten av sommeren:

«Vi koser oss masse med friluftsskolen og gleder oss til fortsettelsen»

Dato skrevet 25.06.2020 08:38 . Endret 25.06.2020 09:37 .