1. Hjem
  2. Påsken og friluftsliv 2020
Påsken og friluftsliv 2020 - headerbilde Salten friluftsråd/God påske 2020

Påskefriluftsliv 2020!

Vi som bor i dette landet har opplevd noen uker nå, som ikke ligner på noe annet som vi har opplevd.
Nå er det påske, og til vanlig er jo påsken en tid for friluftsliv for mange.
Det kan det også være i år, bare du passer på noen turvettreglerHer kan du laste ned plakaten på norsk som en pdf for bruk. 
På sidene til Norsk Friluftsliv ligger plakaten oversatt til 20 språk. 
(Lenke ut)

Finn ditt friluftsråd

Friluftsrådene landet rundt har bestemt seg for å gi sitt bidrag og mange av friluftsrådene tilbyr mye morsomt som dere som familie eller alene kan gjøre i deres nærmiljø. Derfor er vårt råd til deg: finn ditt friluftsråd på web eller Facebook og se hva de foreslår at dere kan finne på i ditt nærområde uten å komme i konflikt med smittereglene.  Friluftsråd over hele landet har turforslag, turregistreringsopplegg, aktivitetstips og konkurranser for egenorganisert friluftsliv hjemmefra.

Nærturen

Påsken 2020 blir påsken for å oppdage alle friluftslivsmulighetene i nærmiljøet. Det gjør godt for kropp og sjel å komme ut i naturen. Det gelder spesielt i disse krevende tider med usikkerhet og omfattende restriksjoner. Så lenge du er frisk og følger de generelle smittevernreglene, kan du trygt utøve friluftsliv. Det gir opplevelser, fysisk aktivitet og avveksling i hverdagen.

Turvettregelene

Friluftsrådenes Landsforbund understreker at helsemyndighetenes restriksjoner og råd må overholdes også på tur og ved annet friluftsliv. Helse- og friluftslivsmyndigheter og friluftslivsorganisasjonene har gått sammen om ni friluftslivsvettregler for påsken. Hvis du følger disse, kan du få et trygt påskefriluftsliv – både for deg og samfunnet. Her settes særlig søkelys på betydningen av å holde avstand til andre.
Naturen er døgnåpen og byr på enorme variasjonsmuligheter. Dette er en gylden anledning til å utforske nye stier og områder utenom allfarvei. En tidlig morgentur byr på et orkester av fuglesang – til erstatning for alle avlyste konserter. Hodelykttur i skumringen, kanskje med bål der det ikke er skogbrannfare, er like magisk nå som på senhøsten.
Bruk fantasien til å ta de turene som ikke alle andre går eller til de tidspunkt som ikke alle andre er ute.
                    

Våre fire friluftslivstips for hjemmepåsken i 2020

1. Bruk turportalene ut.no eller godtur.no for å finne turkart og turforslag. 

2. Prøv turregistreringsopplegg (TellTur, StikkUt, Perletur m.fl.), stolpejakt og turorientering. 
   Sjekk hva som finnes i ditt nærmiljø.

3. Prøv friluftsrådenes aktivitetstips – mange med uttrekningspremier. 
    Sjekk hva som fins i ditt nærmiljø.

4. Prøv vår aktivitetsbingo - BINGO!!!! En aktivitetsbingo som du og dere kan bruke som en inspirasjon til turen eller som en gøy aktivitet når kvelden kommer. Du kommer til bingosidene bak lenken og hvor vi har samlet litt av hvert som både er utfordrende og lekent. Her kommer du til vår aktivitetsbingo. 

  påske.jpg

 

Dato skrevet 02.04.2020 23:19 . Endret 03.04.2020 14:26 .