1. Hjem
  2. Rekorddeltakelse på Friluftsskolen
Rekorddeltakelse på Friluftsskolen - headerbilde Marius Dalseg Sætre, DNT

Friluftsskolen, et rimelig ferietilbud for 10-13 åringer, sprer seg med rekordfart rundt i landet. Over 5.600 barn får mulighet til å oppleve friluftslivets gleder i sommerferien når Friluftsskolen arrangeres for femte gang. Friluftsskolen er et samarbeid mellom DNT og FL.

- Enten barna lærer seg å padle, klatre til toppen av et tre eller sove i telt, vil de kjenne på friluftslivets mestringsfølelse, sier Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i DNT, om det populære ferietilbudet.

Friluftsrådene prøvde ut 30 Friluftsskoler i 2014, og etter vellykka erfaringer innleda DNT og FL samarbeidet med 110 Friluftsskoler i 2015. Ferietilbudet er i år utvida til 258 Friluftsskoler med plass til 5.670 barn.

- Vi er veldig glade for at deltakelsen og antall Friluftsskoler fortsetter å øke. Vårt ambisiøse mål er at det tilbys Friluftsskoler i alle landets kommuner, sier daglig leder Morten Dåsnes i FL.

 

Enkel innføring i friluftsliv

Etter en slik uke har barna både fått nye venner og har lært seg å være ute på tur. Alle som deltar får en grunnleggende, praktisk innføring i friluftsliv, der man lærer litt om allemannsretten, kartforståelse, etablering av raste- og leirplass og planlegging og gjennomføring av en tur. Friluftslivet innebærer også kunnskap om å kunne tar vare på både seg selv og andre.

Friluftsskolen arrangeres på dagtid i tre til fem dager i barnas nærmiljø, og det skal være både billig og enkelt å delta.

- Den store økningen i deltakelse viser at vi treffer godt med dette tilbudet, og tilbakemeldingene vi får peker på god aktivitet og mange fornøyde barn, sier Anne-Mari Planke, fagsjef friluftsliv i DNT, og hun legger til: - Et av hovedmålene med Friluftsskolen er å gi flere barn mulighet til å oppleve hvor morsomt og sosialt det er å være ute i naturen på fritiden.

 

Vil tenne friluftsgnist

Friluftsskolen er et tilbud for barn fra 10 til 13 år over hele landet. Solvang i DNT og Dåsnes i FL håper og tror at Friluftsskolen kan være med å tenne en friluftsgnist blant de unge.

- Vi ønsker å senke terskelen slik at flere barn blir introdusert for friluftsliv, forteller de. Vi vil ha flest mulig med på skolene og derfor ha vi gjort det så rimelig som mulig takket være tilskudd av spillemidlene og støtte fra Miljødirektoratet. Sparebankstiftelsen DNB  har bidratt med millionstøtte til oppstart av nye Friluftsskoler. Gaven brukes spesielt til fellesutstyr som telt, lavvo, bålpanne, førstehjelpsutstyr og materiell til karopplæring.

 

Finn ut hvor det arrangeres Friluftsskole her.

 

Dato skrevet 12.07.2019 09:32 . Endret 12.07.2019 10:15 .