1. Hjem
  2. Lister er Årets friluftsråd!
Lister er Årets friluftsråd! - headerbilde Ingrid Wigestrand/glade vinnere fra Lister friluftsråd

Årets friluftsråd 2019 er Lister friluftsråd!                                             

På friluftskonferansen i Trondheim 23.mai i ble «Årets friluftsråd» kåret. 

Det var fire solide friluftsråd som var nominerte til tittelen som henger høyt blant landets 27 friluftsråd.  Friluftsrådenes Landsforbund (FL) kårer hvert år «årets friluftsråd». Kåringen baseres på et tiltak gjennomført av et medlemsfriluftsråd i årsmøteperioden. Det heter i kriteriene at det like gjerne kan være et lite og originalt eller kreativt tiltak som et kostnadskrevende og stort.

Årets vinner; Lister Friluftsråd ble nominert av Vest-Agder fylkeskommune, og Friluftsrådet for Lindesnesregionene og Grenland Friluftsråd. 

Styret i FL er jury og i juryens begrunnelse for pristildelingen heter det:

Lister friluftsråd har stått for et tiltak som har stor overføringsverdi og kan tjene som eksempel for andre friluftsråd i vårt langstrakte land. Tiltaket er strategisk viktig for å hindre at noen av de mest verdifulle natur- og friluftslivsområdene omdisponeres eller privatiseres. I tiltaket er fysisk tilrettelegging kombinert med aktivitetstiltak. 

Lister friluftsråd sitt arbeid med kyststi i samarbeid med en rekke aktører har gitt en kyststi som er opp mot 40 km lang. Lister Friluftsråd har etablert et prosjekt hvor folk får muligheten til å bli med på å gå kyststien i etapper. Tilbudet omfatter ti etapper med lokalkjente guider. Guidene har variert fra fagfolk som ornitolog og arkeolog til folk som har kunnet fortelle om gamle dagers liv ved Listas kyst. Juryen falt også for det kreative tiltaket med utplassering av turstoler i medlemskommunene.

Lister vant frem i skarp konkurranse med Midt-Agder Friluftsråd for arbeidet med dagsturhytta «vaffelbua», Fjordane Friluftsråd for imponerende arbeid med marin forsøpling i sitt oppstartsår og Sunnmøre Friluftsråd for arbeid med marin forsøpling og anskaffing av skjærgårdstjenestebåt.

 

Dato skrevet 24.05.2019 01:40 . Endret 27.05.2019 08:46 .