1. Hjem
  2. Hvem er årets friluftsråd?
Hvem er årets friluftsråd? - headerbilde Toril Folkestad

Fire friluftsråd er nominert og kjemper om tittelen årets friluftsråd.

Midt-Agder Friluftsråd er foreslått av Vest-Agder fylkeskommune for realisering av dagsturhytta "vaffelbua". Vaffelbua ligger i det tidligere forsvarsområdet i Jegersberg. Etter at forsvaret trakk seg ut er det utført et omfattende oppryddingsarbeid og området eies nå av Kristiansand kommune. Ideen om dagsturhytte kom allerede i 2004. Etter 15 års arbeid med tegninger, tilpasninger og finansieringsarbeid blei hytta åpna 5. mai med anslagsvis to tusen til stede. En venneforening har allerede 200 medlemmer.

Lister Friluftsråd er også foreslått av Vest-Agder fylkeskommune, som virkelig er stolt av arbeidet til sine friluftsråd i år. I tillegg foreslår Friluftsrådet for Lindesnesregionene og Grenland Friluftsråd prisen til Lister friluftsråd. Hovedbegrunnelsen for å foreslå Lister er arbeidet med kyststi, og organiserte turer langs denne. Grenland Friluftsråd trekker fram det kreative tiltaket med utplassering av "friluftsstoler" i medlemskommunene.

Fjordane Friluftsråd (tidligere Fjordkysten Friluftsråd) er foreslått av Bergen og Omland Friluftsråd som er imponert over det formidable arbeidet det nystarta og vesle friluftsrådet har gjort med strandrydding.

Sunnmøre Friluftsråd er foreslått av Midtre Hålogaland Friluftsråd for arbeidet med strandrydding og anskaffing av båt. Dette er viktige ledd i og resultat av at det er etablert skjærgårdstjeneste i Møre og Romsdal. Sunnmøre Friluftsråd har æren for det.

Det er styret i Friluftsrådenes Landsforbund som er jury for kåring av årets friluftsråd. Det blir en krevende oppgave å velge mellom de fire gode kandidatene på styremøte 13. mai. Alle tiltakene er gode eksempler innen viktige satsingsområder; - tilrettelegging for turgåing med dagsturhytter og kyststier, kombinert med aktivitetstiltak og fortelling om områdenes natur- og kulturminnekvaliteter, og strandrydding med etablering av skjærgårdstjeneste. Hvem som til slutt stikker av med diplom og pengegave på ti tusen, blir kjent under Landskonferanse friluftsliv med FLs årsmøte i Trondheim 22.-24. mai.

 

Dato skrevet 08.05.2019 07:29 . Endret 08.05.2019 08:03 .