1. Hjem
  2. Nytt millionløft for Friluftsskoler
Nytt millionløft for Friluftsskoler - headerbilde Marius Dalsegg DNT/friluftsskolebarn i fri lek

Nytt millionløft for Friluftsskoler                                              

Nå vil enda flere barn få en morsom smakebit av friluftsliv i ferien sin. Takket være en raus gave fra Sparebankstiftelsen DNB på 3,3 mill. vil feriesuksessen «Friluftsskole» etableres enda flere steder i landet. Målet med Friluftsskolene er å gi barn mulighet til å oppleve hvor morsomt og sosialt det er å være ute i naturen på fritiden. Alle som deltar får en grunnleggende innføring i friluftsliv. Friluftsskolene arrangeres på dagtid over tre til fem dager i barnas nærmiljø.

Attraktivt friluftstilbud

Den Norske Turistforening (DNT) og Friluftsrådenes Landsforbund (FL) har hatt som mål å skape et tilgjengelig friluftstilbud for barn i feriene, noe som har slått an. 

- I løpet av 2018 ble det arrangert 202 friluftsskoler med totalt 3926 deltagere for barn fra 10-13 år, over hele landet, sier Kristin Oftedal, fagsjef i DNT. 

Millionstøtte

Takket være millionstøtten fra Sparebankstiftelsen DNB får nye arrangører oppstartstøtte og utstyrspakker som består av bl.a. telt, lavvo, bålpanne, orienteringsutstyr og førstehjelpsutstyr. Det betyr at barna ikke trenger å stille opp på Friluftsskolene med annet enn vanlige uteklær. 
-Vi er veldig glade for denne gaven som gjør at vi kan gi mange flere barn mulighet til å være med på en friluftsskole, og oppleve glede av å være ute i naturen, sier Katrine Skalleberg, rådgiver FL.

Målet er å senke terskelen, slik at flere barn blir introdusert for friluftslivet.  Deltakeravgiften er lav og bidrar til at flest mulig barn har mulighet til å være med. 

 

Dato skrevet 13.02.2019 15:07 . Endret 13.02.2019 15:20 .