1. Hjem
  2. Felles digitalt løft for friluftslivet
Felles digitalt løft for friluftslivet - headerbilde Marius Dalseg Sætre DNT/Generalsekretær i DNT, Dag Terje Klarp Solvang, folkehelseminister Åse Michaelsen , Sissel Karlsen fra Sparebankstiftelsen, Trond Gunnar Skillingstad fra Statskog, samt Morten Dåsnes og Asgeir Knudsen fra FL

I dag ble Norges nye nasjonale turportal UT.no lansert i ny og mer brukervennlig versjon

- Vår ambisjon er å gjøre UT.no til et Google for turgåere. Nettsiden er bygget så enkelt og intuitivt som mulig slik at alle, uansett bakgrunn, alder eller erfaring, skal kunne ha nytte av den, sier generalsekretær i DNT, Dag Terje Klarp Solvang. 

DNT har fått drahjelp med 8 millioner kroner fra Sparebankstiftelsen DNB til å bygge portalen helt om, slik at det gode søket kommer i sentrum. Nå har også Friluftsrådenes Landsforbund og Statskog gått inn i UT.no for å bidra til å gjøre dette til folkets turportal.

Viktig å nå ut med informasjon for friluftsrådene

- Vi er særdeles godt fornøyd med at vi nå er med på laget sammen med DNT og Statskog for å gjøre UT.no til en god nasjonal turportal for alle, sier Morten Dåsnes, daglig leder i Friluftsrådenes Landsforbund i forbindelse med lanseringen.
-Friluftsrådene får her en unik mulighet til å dele informasjon om turmuligheter, tilrettelagte friluftsområder, turmål og hytter, samt annen informasjon som er relevant for planlegging av turer og friluftslivsaktiviteter, fortsetter han. 


Folkehelseminster Åse Michaelsen var opptatt av at dette var et tilbud for alle

Åse Michaelsen lansering nye ut.no 23.jan2019 (1).jpg

- og vi trenger den pausen som naturen gir oss og et av poengene med nye UT.no at enda flere skal komme seg ut og oppleve hva som ligger av turmuligheter utenfor stuedøren fortsatte hun før hun trykket på knappen som offisielt åpnet www.ut.no/foto Asgeir Knudsen

Felles løft

– Nå gjør vi et felles løft for friluftsliv i norsk natur. Stadig oftere starter turen på pc og mobiltelefon, og der skal vi være med inspirasjon og informasjon av høy kvalitet. Dette er begynnelsen på et skikkelig spennende samarbeid, sier fagsjef for friluftsilv i Statskog, Nils Aal. 

Et samfunnsoppdrag

UT.no skal inspirere til økt aktivitet og dermed folkehelse, men samtidig informere om det man trenger for en god og trygg tur. Å beholde UT.no som den nasjonale basen for turplanlegging som den er, er et samfunnsoppdrag DNT, Statskog og Friluftsrådenes Landsforbund nå tar på seg. UT.no skal inspirere til økt aktivitet og dermed folkehelse, men samtidig informere om det en trenger for en god og trygg tur.
Test den nye løsningen og gi tilbakemelding på hva du synes. 

  web nye ut.no.JPG

Dette kommer: 

• Forside med ett fokus; søkefelt
• Integrasjon av varsom.no og YR.no
• Integrasjon av den nasjonale kollektivplanleggeren Entur
• Mine turer; Her kan du planlegge dine egne turer, lagre det i portalen og enkelt dele turplanene med andre. 
• Rutebeskrivelser: Praktisk info og kvalitetssikrede hytte – og turbeskrivelser
• Chatbot – interaktiv og døgnåpen måte å stille spørsmål om det du lurer på 

 


Fakta om UT.no 

• Lansert i 2008 som et samarbeid mellom NRK og DNT.
• I 2015 trakk NRK seg ut og siden har DNT driftet nettsiden alene.
• I 2017 fikk DNT en jubileumsgave fra Sparebankstiftelsen på 8 millioner kroner til videreutvikling av UT.no 
• Høsten 2018 signerte Friluftsrådenes Landsforbund, Statskog og DNT en avtale om fremtidig drift og vedlikehold av UT.no
• Nye UT.no lansert 23. januar 2019.

 

 

 

Dato skrevet 22.01.2019 09:03 . Endret 23.01.2019 14:40 .