1. Hjem
  2. Nasjonal turportal!
Nasjonal turportal! - headerbilde

En stor dag for alle som lengter etter god og oppdatert turinformasjon !

I dag undertegnet FL, Statskog og DNT en intensjonsavtale om samarbeid for å gi Norge en felles turportal!
Undertegningsseremonien ble holdt i god samarbeidsånd med Nils Øveraas som en stødig dirigent. Morten Dåsnes signerte på vegne av FL mens Nils Aal gjorde det samme for Statskog. 

Målene

Hovedmålsettingen for samarbeidet er å gjøre UT.no til den foretrukne digitale tjenesten for informasjon, inspirasjon og planlegging og gjennomføring av friluftslivsaktiviteter i hele landet - på fjellet, i skogen og ved sjøen. 

UT.no skal gjøre det enklere for flere å komme seg ut på tur gjennom å samle og dele informasjon om turmuligheter, tilrettelagte friluftsområder, turmål og hytter, samt annen informasjon som er relevant for planlegging av turer og friluftslivsaktiviteter. 

Partenes felles ambisjon er at UT.no skal være hele Norges turplanlegger og bidra til å fremme turglede, folkehelse og sikkerhet. Tjenesten skal være gratis, både for brukeren og de som bidrar med innhold.

Friluftsrådene og FL skal bidra med: 

  • innhold som er relevant for tjenesten (eks turforslag, informasjon om tilrettelagte friluftsområder og anlegg, redaksjonelt stoff om friluftsliv, føremeldinger)
  • å legge teknisk til rette for at slikt innhold blir tilgjengeliggjort dersom det allerede eksisterer og blir forvaltet i egne løsninger
  • å sikre at eget innhold til enhver tid er oppdatert og vedlikeholdt
  • kompetanse og ressurser til utvikling av innhold og funksjonalitet i tjenesten

Nå er det bare resten av jobben som gjenstår

Frilufsrådene og FL har mye god informasjon som vi nå har begynt å legge over i vår kartbaserte forvaltningsløsning. Denne informasjonen blir viktig for UT.noog vi jobber med tekniske løsninger for hvordan speile denne informasjonen på portalen. Vi ser også på hvordan vi kan speile relevant informasjon fra UT.no inn i våre publikumsløsninger. 

Sammen for å skape en best mulig turportal for hele landet.

- En turportal alle lengter etter og har hatt lyst på i mange år, sa Nils Øveraas avtroppende generalsekretær i DNT på dagens undertegingsseremoni. Han understreket at dette har han jobbet for i hele sin regjeringstid i DNT. 

Mange vil bidra
Morten Dåsnes og Nils Aal ga også uttrykk for sterk tro på at vi nå sammen klarer å få til noe bra.
Begge understreket at denne løsningen er etterlengtet og noe Norge trenger og vi har i begge våre organisasjoner mange som vil bidra til at dette blir en sukess .

- Og vi får håpe at Nils Øveraas sitt ønske om å se litt inn i den nye løsningen blir innfridd før han slutter.

Dato skrevet 24.09.2018 16:37 . Endret 24.09.2018 18:28 .