1. Hjem
  2. Friluftslivets uke 2018 !
Friluftslivets uke 2018 !  - headerbilde Natt i naturen, foto-Johnny-Vaet-Nordskog

Friluftslivets uke 2018 ! 

Første uke i september (1.-9. september) er det igjen friluftslivets uke. Denne uken er det fullspekket med mange aktiviteter for store og små rundt om i landet. Friluftsrådene, Norsk friluftslivs medlemsorganisasjoner, geologimiljøene i landet og mange lokale lag foreninger og organisasjoner inviterer hele Norge til å bli med ut på tur. 

Her er det ikke bare tradisjonelle vandreturer som er i fokus, men du kan være med på andre spennende aktiviteter som konkurranser, teltjakt og morgenbad. Friluftsrådene opererer lokalt rundt om i landet og deres opplegg er tilpasset de forholdene og den ekspertisen som finnes i det aktuelle friluftsrådet. Bli med ut da vel! 

Noe for alle

Målet med friluftslivets uke er å få flere til å være mer ute, og å bidra til at folk oppdager nye turmål i sitt nærmiljø. I tillegg gir dette et grunnlag for å bli bedre kjent med de organisasjonene som arbeider med friluftsliv i ditt nærmiljø. Denne uken er en fest for å feire friluftsliv og den voksende interessen det har i Norge. Dette innebærer det tradisjonelle enkle friluftslivet og nye former for friluftsliv som stisykling og kiting, men det viktigste er at det inkluderer alle! I løpet av denne markeringen skal alle ha et morsomt arrangement å delta på, i likhet med at gode friluftslivstilbud skal være tilgjengelig for alle mennesker uansett sosial bakgrunn, fysisk form og kunnskapsnivå. 

Redd for mørket?

Du trenger ikke være mørkredd denne helgen! Friluftslivets uke kickstartes nemlig lørdag 1. september med #nattinaturen der alle er invitert til å sove ute. I fjor sov omtrent 100 000 mennesker ute denne natten, men det blir vel flere i år? En ting er sikkert, du trenger ikke være redd for å sove alene på lørdag!  

Slå opp telt i hagen, hengekøye bak hytta, slå leir i et skogholt eller dra på fjellet med telt i sekken. Ta med deg de beste menneskene du vet om og bruk tid sammen. Gjør middagen enkel - alt smaker godt ute. Hvis du legger ut bilde med taggen #nattinaturen kan du i tillegg vinne flotte premier. Det er dette vi kaller en vinn-vinn-vinn situasjon. 

Elle melle – hva skal du bli med på? 

Er du nysgjerrig på hva som skjer akkurat der du bor, sjekk kalenderen til friluftslivets uke for å finne oversikten. Friluftsrådene er spredt rundt i hele landet vårt og er selvsagt med og arrangerer aktiviteter. Polarsirkelen Friluftsråd arrangerer guidet TellTur. Telltur er et elektronisk system for å registrere turene dine eller så kan du på tradisjonell måte skrive navnet ditt i postkassen som henger på turmålet. Postkassetrim er populært som aldri før. Noen friluftsråd kaller bruker andre navn på det samme som Stikkut, Perletur osv. Blir du med på en guidet TellTur, gir deg en meningsfylt opplevelse og enda et oppnådd turmål. 

I Oslo arrangeres det mandag 3. september flerkulturell friluftsfest, i år er deltakerantallet dobbelt så høyt som i fjor, så denne dagen blir en fest! Arrangementet foregår på Sognsvann og sikter på å gjøre friluftslivopplevelser mer tilgjengelig for alle. Oslo og omland friluftsråd arrangerer festen, det blir morgentrim og masse ulike aktiviteter. Dalane Friluftsråd har flere morsomme arrangementer denne uken, blant annet Eldretur med torsdagsgjengen som er en sosial tur for pensjonister med mulighet for felles transport til turstart, dette er populært! For de tøffeste arrangerer Polarsirkelen Friluftsråd havbading både morgen og kveld – du er vel ikke feig?

Geologiens dag

«Geologiens Dag 2018» er 8.sept i  «Friluftslivets uke» 

Mange velger å lage arrangement og GEO turer på søndagen samme helga. Det viktigste er uansett å formidle friluftsliv og geologi ut til folket. Årets tema er jordskjelv og like før dagen har filmen "Skjelvet" premiere og det er naturlig å forvente at folk er nysgjerrig på, og opptatt av jordskjelv på grunn av kinofilmen. 

Geologiens Dag er en stor nasjonal dugnad som gjøres av ildsjeler rundt i hele landet, med hovedformål å få barn og unge interessert i geologi. 

Tegnekonkurranser

Hvert år arrangeres en tegnekonkurranse spesielt for barn og unge. 1. 2. og 3. premie kr 1000,- 750,- og 500,- Tegninger kan sendes inn hele året med frist 1.oktober. Vinnerne blir kåret i oktober hvert år. For ungdommer arrangeres en fotokonkurranse der 1. 2. og 3. premie er kr 1200,- 1000,- og 800,- Foto kan sendes inn hele året med frist 1.oktober. Vinnerne blir kåret hvert år i oktober.

For studenter arrangeres det også en studentkonkurranse der vinnerlaget får kr 10.000,- i premie. Her utfordres studentlag ved universitet og høyskoler til å lage det flotteste arrangementet. 

Noe for alle

Med andre ord bli med ta en titt på arrangementskalenderen her kan du velge aktiviteter fra på øverste friluftslivs hylle

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dato skrevet 29.08.2018 22:46 . Endret 31.08.2018 11:13 .