1. Hjem
  2. Telltur - postkassetrimmen tar av!
Telltur - postkassetrimmen tar av! - headerbilde Vinjakula tootur

Telltur oppsummering midt i juli 2018

Nærmere 34 000 brukere har gått over 188 000  km og gjennomført over 65000 turer landet rundt med Telltur så langt i år. Og antall høydemeter de har forsert er enda mer imponerende med nesten 13 000 høydekilometer som er klatret for å finne Tellturposter. Fremdeles langt igjen til vår nærmeste nabo, månen, 384 390 km, men allikevel et imponerende tall. 

TellTur er mange av friluftsrådenes elektroniske system for turregistrering, også kalt postkassetrim. Her kan du finne turmål og registrere resultatene dine. Konkurrer med deg selv eller med andre turgåere om å nå flere mål!

Telltur har i år fått en stor oppgradering noe som har falt i god jord hos våre brukere. Nå kan du som bruker i et friluftsråd også høste poeng andre sterder i landet, hvis du er på ferie eller annen reise så sjekk om det finnes en Telltur post der du er. 

Mange av turmålene har flere hundre besøkende så langt og det er stor daglig aktivitet. Våre eldste deltakere er godt over 80 år og de yngste helt ned til nesten nyfødt. Med andre ord dette er noe som passer for hele familien.  Postkasse TellTur og FL.jpg

Ny app!

Det siste utviklingen på stammen er appen «Norgeskart-friluftsliv» hvor du som bruker kan laste denne ned og la appen gjøre registreringen av din tur automatisk. (Foreløpig bare i IOS versjonen, men Android kommer på sensommeren). Selv om mange fortsatt liker å skrive inn i boken og registrere koden de finner i postkassen manuelt er dette en sterk nyvinning som friluftsrådene tror vil nå flere brukere på. 

Noen friluftsråd har også en egen postkassetrimløsning som Stikkut eller Perletur, men som er bygd på samme prinsipp. 

Slik kommer du igang med Telltur

Opprett en egen unik brukerkonto om du ikke har en allerede på nettsidene til Telltur.no

Du kan lett finne frem ved å klikke på knappen "Finn et turmål" eller bruk menyvalget "Alle turmål" i toppmenyen. Zoom inn i kartet for forslag til turmål i området som vises, og filtrer treffene på den type tur du ønsker å lese mer om. Vet du navnet på turmålet kan du finne det fra søkefeltet. Klikk deg deretter inn på hver enkelt turmålbeskrivelse for detaljer om turen. Når du har gått turen kan du "telle" den ved å registrere turkoden som finnes ute på turmålet, her på nettsiden. Dermed kan du delta i konkurranser arrangert av ditt friluftsråd!
Har du IOS appen og er registrert som bruker gjøres registreringen automatisk på din bruker. 
Merk at tidligere års ordning med SMS-registrering ikke lenger benyttes.

For å få årets premier, må du lese nærmere bestemmelser for de ulike konkurransene på sidene til friluftsrådene og deres kommuner.

Lykke til og god tur!

 

Dato skrevet 18.07.2018 13:46 . Endret 23.07.2018 10:26 .