1. Hjem
  2. Tre forslag på Årets friluftsråd
Tre forslag på Årets friluftsråd - headerbilde Ishavskysten friluftsråd var Årets friluftsråd i 2015. Foto FL

På FLs årsmøte 14. juni skal Årets friluftsråd kåres. Oslo og Omland Friluftsråd, Dalane Friluftsråd og Bergen og Omland Friluftsråd er foreslått.

Styret i Friluftsrådenes Landsforbund (FL) er jury for kåring av Årets friluftsråd. Kåringa skal baseres på et enkelt-tiltak gjennomført av et av medlemsfriluftsrådene i årsmøteperioden, 1.5.17 - 30.4.18. Styret fatter sin beslutning på styremøte 7. juni, men vinneren offentliggjøres først på årsmøtet i Alta 14. juni.

Oslo og Omland Friluftsråd (OOF) er foreslått for "Flerkulturell Friluftsfest". Friluftsfesten inngår i Oslo og Omland Friluftsråds helhetlige arbeid med å inkludere innvandrere i friluftslivet. OOF har arbeidet med friluftsliv for innvandrere siden 1993. Flerkulturell Friluftsfest er et stort samarbeidsarrangement der en rekke friluftslivsorganisasjoner presenterer sine tilbud. I 2017 åpna Kronprins Håkon arrangementet med 2.000 deltakere.

Dalane Friluftsråd er foreslått for tiltaket "Friluftskveld i Dalane". Friluftskveldene, som koordineres av friluftsrådet, gjennomføres nå i alle medlemskommunene med åpne kvelder der ulike friluftslivsorganisasoner har ansvar for aktiviteter der alle kan delta. Gjennom tilbudet opplyser at friluftsrådet at de når fram til mennesker med spesiell behov, barnefamilier, eldre, innvandrere/flyktninger - og ikke minst aktive frilufsmennesker som har behov for å roe ned.

Bergen og Omland Friluftsråd foreslås av Hordaland fylkeskommune for sitt arbeid med å utvikle en modell for bærekraftig handtering av eierløst marint avfall. Modellen består av tre grunnpilarer: 1) frivillighet og dugnad fra befolkningen, organsiasjoner, skoler og næringsliv. 2) Operasjonlet og administrativt senter med metodeutvikling. 3) Offentlig finansiering av handtering, gjenvinning og transport av eierløst marint avfall.

 

Dato skrevet 30.05.2018 08:12 . Endret 30.05.2018 08:40 .