1. Hjem
  2. Gullklypa 2018 til Per-Erik Schulze
Gullklypa 2018 til Per-Erik Schulze - headerbilde Schulze mottar prisen fra miljøbyråd i Oslo Lan Marie N. Berg. Foto: Rita Jonyer / Hold Norge Rent.

Vi gratulerer en verdig vinner!

Per-Erik Schulze fikk Gullklypa 2018 på Hold Norge Rent Konferansen på onsdag. Schulze er marinbiolog og ansatt i Naturvernforbundet. Han har vært aktiv i miljøbevegelsen helt siden 1987 og denne uken fikk han Norges gjeveste miljøpris, Gullklypa for sitt arbeid.  

De siste årene har han hatt et spesielt stort engasjement for marin forsøpling. Per-Erik Schulze vært en tydlig stemme i Norge og en stor inspirator. I 2015 etablerte han Facebook-siden «2 minutters strandrydding Norge» som nå har over 2 000 medlemmer, og han har vært en sentral bidragsyter i en årrekke. Per-Erik er en tydelig og viktig stemme som mange lytter til, og er en sterk drivkraft for arbeidet mot marin forsøpling nasjonalt. 

Juryen legger også til at ikke minst er han en stor inspirator i miljøet lokalt i Grenlandsområdet. Her har han i mange år koordinert og oppmuntret til frivillig strandrydding.

Han er også opptatt av internasjonalt arbeid og hans betrakninger om monster og plast kan du lese på Hold Norge Rents sine sider. 

 

(Billedtekst: Schulze mottar prisen fra miljøbyråd i Oslo Lan Marie N. Berg. Foto: Rita Jonyer / Hold Norge Rent.)

 

Dato skrevet 09.02.2018 14:16 . Endret 09.02.2018 15:28 .