1. Hjem
  2. Statskog gir penger til en del av friluftsporten i Bleikvassli!
Statskog gir penger til en del av friluftsporten i Bleikvassli! - headerbilde

Små beløp gir stor glede!

Statskog fordeler penger til oppgradering av Køtaplassen som er en del en del av friluftsporten i Bleikvassli. Friluftsporter er tilrettelagte friluftsområder og som i tillegg er innfallsporter til større natur- og friluftsområder. Friluftsporter skal være tilrettelagt for naturopplevelse, friluftsliv, lek og sosialt samvær.

Friluftsporten fin inngang til naturopplevelsen! 

Friluftsporter skal være lett tilgjengelige og gi informasjon om naturkvaliteter og friluftsmuligheter på stedet og i omkringliggende områder. Køtaplassen er en del av et slikt sted på alle måter og vi gratulerer Bleikvassli bygdelag som har fått 5 000 kroner fra Statskog til oppgradering av Køtaplassen. 

Sørsamisk boplass

Bygdelaget eier og driver Sørfjelltunet, som består av Gammelskola, Køtaplassen og Barnas Naturpark. Køtaplassen er en oppbygd sørsamisk boplass; en såkalt Sjeltie, som betyr møteplass/samlingsplass.

– Sørfjelltunet er en del av et pilotprosjekt i regi av Friluftrådenes landsforbund, og brukes daglig av både fastboende, skoler, barnehager og tilreisende fra mai til november, forteller sekretær Olav Jørgen Mastervik i Bleikvasslia bygdelag.

 

Dato skrevet 06.10.2017 14:00 . Endret 06.10.2017 14:16 .