God merking er viktig!
- Skal vi nå den lite aktive delen av befolkningen, og senke terskelen for å ta i bruk naturen og nærmiljøet for en bedre folkehelse, er vi avhengig av en entydig og god merking av stier og turmuligheter.
Den nye merkehåndboka er et glimrende bidrag i denne sammenheng, sier Morten Dåsnes, daglig leder i Friluftsrådenes Landsforbund.
FL har sammen med DNT, Innovativ Fjellturisme og Innovasjon Norge utviklet en ny revidert merkehåndbok, med et helhetlig system for alle som tilrettelegger for naturvennlig ferdsel for vandring, skigåing, sykling og ferdsel på vann.
Senker terskelen for å ta i bruk naturen
Hele 80 prosent av befolkningen har, ifølge tall fra Helsedirektoratet, et forbedringspotensial når det gjelder fysisk aktivitet.
Vi gleder oss til at alle som bruker naturen i størst mulig grad vil møte et likt system for merking av stier uansett hvor i Norge de er.
Merkehåndboka på nett
|
Fakta om Merkehåndboka:
- Boka erstatter ”Merkehåndboka – Håndbok for tilrettelegging og merking av turruter i fjellet, skogen og langs kysten”, utgitt av Den Norske Turistforening (DNT), Forbundet KYSTEN (FK) og Friluftsrådenes Landsforbund (FL) i 2009 og heftet «Skilting og gradering av turløyper og andre aktivitetstilbud i naturen», utgitt av Innovativ Fjellturisme AS 2011
- Håndboka har, i tillegg til en oppdatering fra 2009-utgaven, integrert den nasjonale malen for skilting og gradering samt oversikt over aktuelle symboler til bruk på skilt, brosjyrer og på aktuelle nettsider
- Boken inneholder også blant annet følgende temaer; Planlegging, tilrettelegging, merking, gradering, skilting og innmelding av nye og endrede ruter til Kartverket
- Håndboka består av en hovedbok og en nettside, der håndboka også kan bestilles: Merkehåndboka på nett
|