1. Hjem
  2. En sommer med nært friluftliv
En sommer med nært friluftliv - headerbilde Marius Saunders/ Friluftsskole i Narvik

En sommerutfordring til alle dere som elsker (nær)friluftslivet! 🌲🌿

Vi har en spennende sommerutfordring til dere:

Registrer hvor ofte du snakker om et problem, en utfordring, sutrer eller klager. Registrer så hvor mange ganger du roser noen, snakker om glade ting, hvor heldig du er, gir et kompliment. Går regnestykket opp? Bryt vanen. Snakk om livets gleder. På den måten blir det flere av dem.

La oss sammen skape en mer positiv hverdag, både for oss selv og for de rundt oss. Når vi deler glede og takknemlighet, smitter det over på andre, og vi blir mer bevisste på de små, men viktige, gledene i livet. Hva med å kombinere denne utfordringen med en tur ut i naturen sammen med noe eller alene?

Nærfriluftsliv er en fantastisk måte å oppleve og verdsette de nære, naturlige omgivelsene våre. Det trenger ikke å være en stor ekspedisjon – en enkel tur i skogen, en piknik ved vannet, eller en kveld under grenene på et vakkert tre kan gjøre underverker for sinnet og kroppens velvære.

Her er to inspirerende eksempler på noen og noe som gjør en fantastisk jobb med å promotere nærfriluftsliv og ta vare på naturen:

Marius Nergård Pettersen – Marius kaller seg utefyr og har skrevet bøker og har mange tips om livet der ute og han deler raust sine opplevelser fra turer i norsk natur på Instagram. 

Og her har han en fascinerende historie og foto av det som kanskje er et av Norges eldste furutre som allerede var 100-150 år da Columbus fant frem til Amerika! Det gir perspektiver i naturen og livet.
Kanskje du også har et stort tre i ditt nærmiljø? 

På Ut.no finnes det utallige turforslag aktiviteter for hele familien. Ut.no er Friluftsrådene, DNTs og Statskog gode samarbeidsarena for å fremme friluftsliv der du lever der du bor. Her jobber vi aktivt for å fremme bærekraftig friluftsliv og nettsiden er en god ressurs for å komme seg ut i naturen. 

Å bruke tid i naturen er ikke bare godt for kroppen, men også for sjelen.
Når vi deler positive opplevelser, enten det er en rolig stund på et svaberg, ved en fjellbekk, eller på en snarvei skaper vi sommerminner for små og store. 

Del gjerne dine positive treopplevelser og tips til nærfriluftsliv med andre i ditt nærmiljø på våre Facebooksider !
🌞🦋

Våre gode sommertips for å spre glede og positivitet

Gi et kompliment til noen du møter på stien.

Del en positiv opplevelse fra din siste tur.

Ros naturen rundt deg og de som tar vare på den.

Inviter en venn eller et familiemedlem med på tur.

Vi gleder oss til fortsettelsen i 2024 og legg gjerne igjen noen kommentarer på våre Facebooksider om du har funnet et vakkert tre! 

 

 

Dato skrevet 08.07.2024 10:38 . Endret 08.07.2024 11:01 .