1. Hjem
  2. Årets friluftsråd Lister 2023
Årets friluftsråd Lister 2023 - headerbilde skjermdump/Farsund kulturhistoriske turer

Årets friluftsråd i 2023 ble Lister! 

- For utgivelse av turboken «Kulturhistoriske turer i Farsund»! 

christian landmark lister friluftsråd.jpg

På årsmøtet til Friluftsrådenes Landsforbund i juni fikk en tydelig overrasket, men glad daglig leder Christian Landmark overrakt det synlige beviset på utmerkelsen i form av et diplom og en gavesjekk på kroner 10 000,- av styreleder Vebjørn Krogsæter. 

31 turer

Boka Kulturhistoriske turer i Farsund er et samarbeid mellom Lista museum og Lister friluftsråd. Boken presenterer intet mindre enn 31 turer rundt om i Farsund kommune, samt historier rundt kulturminnene på turene. I redaksjonen satt Øyvind Hiorth, Elise Engesland-Halsne og Christian Landmark. Hele staben i Lister friluftsråd har vært delaktig både med skriving av tekster, befaringer, foto, kart osv og ikke minst i utvalget av turer. I tillegg har mange frivillige bidratt med fotoer, historie og tips om egnede trasevalg. Boken har hele 31 turforslag til fotturer rundt i kommunen til steder der det er spor etter kulturhistorien.

Boken selger godt

Opplaget er i første omgang på 3000 bøker og etter bare snart 4 måneder er halvparten solgt! Tilbakemeldingen har vært gode og ikke minst fra bøndene i området fordi boken har en egen tekst om hvordan forholde seg til beitedyr når en er på tur skriver Agder fylkeskommune i sin begrunnelse for innstilligen til prisen.  

 Vi gratulerer! 

 

Dato skrevet 28.06.2023 13:32 . Endret 28.06.2023 13:49 .