bål mat.jpg Spise utemiddag

Nå skal dere gjøre middagen på en annen måte enn vanlig. Finn dere en plass i nærområdet og inviter familien til en gastronomisk nytelse under åpen himmel, det er ikke så vanskelig, men krever litt planlegging. 

En enkel hverdagsmiddag er kanskje det dere skal lage? Eller er dere mer avanserte? Her er det fritt fram og husk bare å dokumentere det dere lager og del gjerne oppskriften også og legg det ut på Instagram og eller på Facebook med hashtagg  #aktivitetforalle for å være med på bingoen.  

Bålet

Tenner dere bål så husk bålvett. Bål er viktig. Både praktisk, sosialt og mytisk har bålet en sentral plass i vår kultur. Vi har faktisk brent bål så lenge vi har eksistert som egen art! Bruk gjerne etablerte bålplasser og husk slukk grundig etter deg. Tenk også at det kan være lokale forhold som gjør at det ikke er tilrådelig og brenne bål der du bor.


Forslag hva med en turpizza? Over bålet?

Tortillalefser (lomper eller lignende), gulost, ketsjup, kjøttpålegg (salami, skinke el.) tomater, krydder (etter smak og behag), aluminiumsfolie, grillkull eller ved. Legg en lefse på en bit aluminiumsfolie. Ta på pizzafyll etter eget ønske. Legg en annen lefse på toppen. Pakk pizzaen inn i aluminiumsfolien og legg den på glørne eller på en rist. Pass på at den ikke svir seg og snu den etter en liten stund. Når osten er smeltet pakkes folien opp og pizzaen skjæres i biter.
Voila!

Flere oppskrifter finner dere her på tursiden.net     Husk som alt annet er planlegging viktig for sukess! 

Inger Monsen og Kristine Monsen har skrevet en hel bok om hvordan bli inspirert til å høste fra naturen. 
Høsting heter heftet og du finner det bak lenken her. 

 

Vi bruker cookies. For mer informasjon trykk her.